Dia Mundial del Docent

Dia Mundial del Docent

El 5 d'octubre celebrem el Dia Mundial del Docent, una data que convida a reflexionar sobre el passat i el futur de la professió d’aquestes persones.

El Dia Mundial del Docent, celebrat anualment el 5 d’octubre des de 1994, és una bona ocasió de retre homenatge als docents i al seu paper essencial que desenvolupen poder tenir una educació de qualitat a tots els nivells.

Avui dia, en un món que canvia amb rapidesa, els docents no només han de vetllar perquè els alumnes adquireixin competències sòlides en temes essencials, sinó també perquè siguin ciutadans responsables.

El perfil dels mestres i professors dels diversos nivells de l'ensenyament s'ha modificat força en els darrers anys per a adaptar-se als canvis que s'han produït en la societat. Amb vista al futur, els experts pronostiquen que aquests professionals enriquiran, per exemple, el seu perfil humanista, seran molt més competents en l'àmbit digital i en noves metodologies d'ensenyament i apostaran per l'educació integral dels seus alumnes.

A Catalunya, aquest curs escolar imparteixen docència més de 73.200 professionals, segons dades del departament d'Ensenyament de la Generalitat. Avui des de la Institució, a més de felicitar a tots els docents, volem convidar tothom a reflexionar sobre el passat i el futur de la professió d'aquestes persones.


Prepared for the change
News