usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Et contem una mica de la vida del successor de Sant Josepmaria al capdavant de l'Opus Dei."

Vols conèixer millor la figura de don Álvaro del Portillo?
capellania
04.04.2014
Vols conèixer millor la figura de don Álvaro del Portillo?

Álvaro del Portillo serà beatificat el 27 de setembre de 2014 a Madrid.

Álvaro del Portillo Diez de Sollano (Madrid, 1914 - Roma 1994), Enginyer de Camins, s’incorporà a l’Opus Dei el 1935, on uns anys després s’ordenà sacerdot. Es traslladà a Roma el 1946 per ajudar sant Josepmaria. Va tenir nombrosos encàrrecs a la Santa Seu  que el van portar a participar al Concili Vaticà II i a ser consultor de la Congregació per a la Doctrina de la Fe. Va succeir a sant Josepmaria al capdavant de l’Opus Dei estenent la prelatura en 20 nous països i posant en marxa nombroses iniciatives socials i educatives, com per exemple: el centre hospitalari Monkole (Kinshasa, Congo), l’escola agrícola Utz Samaj (Guatemala), el Col·legi Lamatepec (El Salvador), el Centro de Formación Profesional Pedreira (São Paulo, Brasil), la Ciudad de los Niños de Monterrey (México), el Centre de Tecnologia Industrial CITE a l’illa de Cebú (Filipines), la Pontificia Universidad de la Santa Cruz (Roma), etc.

Sempre al costat de sant Josepmaria, va viatjar per multitud de països i va tenir trobades amb milers de persones. Va estar a Catalunya en diverses ocasions i, fins i tot, va anar a veure l'abat Escarré -a Montserrat-, amb qui va mantenir una amistat intensa. Ja com a prelat de l'Opus Dei, va tenir diverses trobades amb desenes de milers de persones pels cinc continents.

Va morir a Roma el 23 de març de 1994. El Papa Joan Pau II, amb qui tenia una gran amistat, acudí aquell mateix dia a resar davant les seves restes mortals. 

El Papa Francesc anuncià el 5 de juliol del 2013  que el venerable Álvaro del Portillo seria declarat beat després d’aprovar el miracle de la curació instantània del nen xilè José Ignacio Ureta Wilson.

La cerimònia de beatificació serà presidida pel Prefecte de la Congregació de les Causes dels Sants, el cardenal Angelo Amato, i tindrà lloc al parc de Valdebebas, al nord-est de Madrid, amb persones provinents de tot el món. L'endemà, Mons. Xavier Echevarría, celebrarà una Missa d'acció de gràcies.

"En aquest moment de profunda alegria -ha afirmat Mons. Xavier Echevarría- desitjo agrair al Papa Francesc la beatificació d'aquest bisbe que tant va estimar i servir a l'Església. Des d'ara encomanem al futur beat les intencions del Sant Pare: la renovació apostòlica i el servei a Déu de tots els cristians, la promoció i ajuda dels més necessitats, el proper Sínode sobre la família, la santedat dels sacerdots". Més informació a la pàgina web de l'Opus Dei.


|