usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Hem d’ajudar els nostres alumnes que s’adonin de la transcendència que poden tenir les seves accions utilitzant Internet"

Institució participa al VI congrés Internacional d'EducaRed
Innovació
24.10.2011
Institució participa al VI congrés Internacional d'EducaRed

Diversos professionals d'Institució van participar al congrés EducaRed sobre TIC i educació celebrat a Madrid els dies 20, 21 i 22 d'octubre

Els dies 20, 21 i 22 d’octubre va tenir lloc el VI Encuentro Educared a Madrid. Aquest congrés internacional és el més important que es realitza a Espanya sobre la temàtica de TIC i Educació. Des de la primera edició a l’any 2001, sempre hi ha hagut presència de professionals de la Institució al congrés. Aquest any hi han acudit José Manuel López i Anabel Álvaro, del Departament TIC, Itziar Herreros d’Airina, Teresa Olloqui d’Aura i Silvia Roca de La Vall.

Durant aquests tres dies, 13.000 docents de més de 30 països, han assistit a conferències de Ferran AdriàSugata MitraJudi HarrisBill Drayton o George Siemens, entre d’altres, han participat en debats, tallers i activitats i han compartit coneixement al voltant del lema d’aquest any “Actitud 2.0 Aprender es compartir”. 

A continuació exposem algunes de les idees clau que van anar sortint al llarg del congrés: 

1. CONCEPTUALITZAR: Moltes idees pedagògiques no són noves, han existit sempre, però en algun moment algú les ha conceptualitzat. 

2. ENTORN PERSONAL D’APRENENTATGE: Existeix la possibilitat d’individualitzar l’aprenentatge dels nostres alumnes i de nosaltres mateixos amb l’ajuda de les TAC. Professors han d’ajudar els alumnes a crear el seu propi entorn personal d’aprenentatge, PLE (Personal Learning Evironment), que els anirà acompanyant al llarg de la seva vida i anirà creixent amb ells.

3. INTERNET COM A EINA SOCIAL: Els alumnes han d’aprendre a gestionar la seva identitat digital, tenir-ne cura i saber què poden dir d’ells mateixos.  

4.   ELS CONTINGUTS DIGITALS: La immersió en tecnologia no serveix per a res sense la formació necessària del professorat. La immersió per ella mateixa no provoca el canvi metodològic necessari en la pràctica professional dels docents.

5. L’AVALUACIÓ: L’avaluació no pot ser una medició, una comparació, un element de control o càstig. L’educació s’hauria de basar en l’aprenentatge i no en l’avaluació. L’avaluació ha d’implicar les famílies.

Després d’aquestes jornades, els professors assistents d’Institució Familiar d’Educació van concloure que el més important no és la tecnologia sinó el que hi ha darrere d’ella.

En la línea de tot el que es va exposar a EducaRed hi ha el projecte in_TAC d’Institució amb el que es planteja el doble objectiu de fer els alumnes competents en l’ús de les TAC per al seu aprenentatge al llarg de la seva vida, però també que facin un ús responsable de la tecnologia.

Per fer tot això disposem d’eines adequades com ara una connexió a Internet molt millorada, eines de treball i de col·laboració al núvol, una gran quantitat de continguts digitals de qualitat, etc. Cal que ens formem adequadament i comencem a introduir canvis en la nostra pràctica professional buscant el millor per als nostres alumnes.

Si voleu més informació, accediu a la web del congrés d'EducaRed. 

galeria de fotos
  • Institució participa al VI congrés Internacional d'EducaRed
  • Institució participa al VI congrés Internacional d'EducaRed
|