usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

Algunes vegades pot ser bo que els teus fills t’incloguin a la llista dels amics."

9. Coneix les xarxes socials
in_TAC
07.09.2010
9. Coneix les xarxes socials

Les xarxes socials permeten als fills estar connectats amb els seus amics i els ofereixen un espai de comunicació. Però no ofereixen bones garanties de privacitat, tot es pot tallar/enganxar. La majoria de les xarxes socials exigeixen tenir 14 anys.

Les xarxes socials o “comunitats d’internautes” suposen una revolució per la comunicació i la socialització. N’hi ha moltes, totes elles es basen en posar en contacte persones que comparteixen algun interès. Potser has sentit a parlar de Facebook, Twitter, Myspace, flickr, Youtube o LinkedIn, tot són xarxes però es distingeixen en que les tres primeres són d’interès general, és a dir pots compartir el que vulguis i les altres estan dedicades a compartir només fotos, o només vídeos o negocis respectivament.

En tot cas la idea de compartir de les xarxes socials ha canviat el concepte de privacitat. És la nova cultura del compartir. En elles tothom comparteix algun aspecte de la seva vida privada sense ser gaire conscient de que cada vegada que ho fa, publicant una foto, un vídeo o un comentari, està revelant-se al món.
Al següent link pots veure quina política té Facebook per compartir el que publiquen els seus usuaris.

http://www.facebook.com/about/sharing

Com a pares hem de saber que la majoria d’aplicacions i xarxes socials a Internet exigeixen 14 anys o el permís dels pares per obrir un compte o perfil d’usuari.

Una vegada considerem que el nostre fill o filla es prou gran per tenir i gestionar el seu perfil a una xarxa social l’hauríem d’ensenyar a mantenir la seva privacitat utilitzant totes les eines que li dóna la xarxa. Per exemple, per decidir qui volem que vegi cada tipus d’informació que publiquem al facebook hem de saber configurar la privacitat. Això ens ho ensenya la mateixa xarxa al següent link:

http://www.facebook.com/about/privacy/

També es important fer-los pensar sobre els contactes, que sàpiguen com afegir però també com esborrar, i decidir quins no interessen. Al següent link, també de facebook podem veure alguns consells de seguretat per a tota la família.
http://www.facebook.com/safety

AMB ADOLESCENTS

  • És important conèixer i tenir compte a les xarxes socials que freqüenten.
  • Per poder acompanyar-los podem demanar-los que ens afegeixin com amics i preguntar-los periòdicament pels seus contactes. Recordar-los que han de protegir la seva privacitat i la dels seus amics.
  • Per mantenir un diàleg fluït sobre el tema cal, a més de comentar la seva activitat habitual, estar informat de les novetats i les notícies que es generen arreu del món sobre l’ús que en fan alguns joves de les xarxes socials, com ara convocar a festes multitudinàries, etc., i saber què en pensen.

|