usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

Comenta notícies o anècdotes sobre comportaments a la xarxa, sobre les novetats o les modes. Comparteix continguts interessants i divertits,"

7. Parla-hi sovint
in_TAC
15.09.2010
7. Parla-hi sovint

Encara que tinguis uns bons límits i controls, la major seguretat te la donarà una bona comunicació i confiança. Parla sovint amb els fills afavorint que et comentin el que fan ells i els seus amics, el que els interessa, el que els hi passa, etc.

Encara que tinguis uns bons límits i controls, la major seguretat te la donarà una bona comunicació i confiança. Parla sovint amb els fills afavorint que et comentin el que fan ells i els seus amics, el que els interessa, el que els hi passa…

Comenta notícies o anècdotes sobre comportaments, novetats o models a la xarxa. Comparteix continguts interessants i divertits, pregunta’ls com es fa alguna cosa, etc.Per tenir un paper més actiu en l'ús que fan d'Internet els nostres fills convé establir hàbits de diàleg amb ells. Amb la mateixa naturalitat que parlem de qualsevol aspecte relacionat amb el seu comportament, el col·legi o els amics, podem parlar del que fan a Internet.

La conversa sorgeix fàcil quan compartim amb ells, no només unes normes d’ús dels accessos a Internet, sinó també els nostres interessos en la xarxa, i els demanem ajuda o tasques d’interès familiar, com per exemple buscar la valoració d’una pel·lícula a una pàgina concreta, esbrinar com comprar les entrades per anar al cinema, etc.

És bo tenir un pla de converses per cada fill segons l’edat, tenir en compte que cal crear un ambient sincer i obert i que per dialogar el primer és escoltar.Algunes d’aquestes idees ens poden ajudar a mantenir alguna conversa amb fills adolescents:

  • Demanar-los ajuda per crear-nos un compte a Facebook, Youtube, o qualsevol website que ens interessi o per aprendre a fer alguna cosa que no sabem.
  • Fer-nos una llista de vídeos favorits a Youtube i compartir-los amb ells. 
  • Preguntar-los pels seus vídeos favorits i els dels seus amics.
  • Una vegada ens hem assegurat de que coneixen les polítiques de seguretat i privacitat del Facebook i les tenen en compte, els podem demanar la seva opinió per millorar la configuració de la nostra pròpia privacitat, és a dir, qui convé que vegi cada foto, vídeo, comentari o dada personal que publiquem.
  • Etc.

Vídeo per reflexionar i aprendre:|