usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|
4. Protegeix-los de continguts i accessos no desitjats
in_TAC
18.09.2010
4. Protegeix-los de continguts i accessos no desitjats

A Internet trobem de tot a un clic. La millor manera de protegir els fills de la ingenuïtat o la curiositat és mitjançant programes que filtren continguts i bloquegen websites. Algunes empreses ofereixen bons filtres integrats a les connexions.

Moltes famílies tenen al seu ordinador antivirus i no un filtre de continguts. Haurien d'informar-se i reflexionar què és més important: la protecció de l’ordinador o la dels seus fills.

Un filtre de continguts és un programa que limita l’accés a pàgines que tinguin continguts inadequats (i no només pels menors). És important tenir-lo perquè a un senzill cop de ratolí es poden buscar, o trobar sense buscar, continguts relacionats amb pornografia, apologia de les drogues o del terrorisme i d'idees o comportaments insans (anorèxia, bulímia, etc.).

Hem de donar als fills una visió positiva dels filtres: el posem perquè volem que tots els components de la família estiguem protegits de continguts que són dolents no perquè no tinguem confiança en ells.

Quin filtre posem?

Hi ha diverses maneres d’instal·lar aquest programes als nostres ordinadors:

  • Alguns proveïdors d’Internet, com ara Movistar, ofereixen als seus clients la possibilitat de contractar aquest servei, anomenat CanguroNet. Amb una mòdica quantitat al mes tindrem activat aquest servei, sense cap instal·lació al nostre ordinador i ens servirà per a tots els aparells de la casa.
  • Optenet té un producte especialment pensat per a les famílies. Aquest tipus de filtre no minva la velocitat amb la qual naveguem.
  • K-9 filtre gratuït:


Si volem aprofundir en aquestes eines, podem veure’n un llistat amb la seva descripció a la pàgina Internet segura a l’apartat “Eines de control”, dintre de l’apartat “Recomanacions”.

Vídeo per reflexionar i aprendre:


|