usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

Podem ajudar els nostres fills encara que dominin la tecnologia molt millor que nosaltres"

1. Aprèn dels experts
in_TAC
21.09.2010
1. Aprèn dels experts

Actualitza’t, comunica’t i controla. Per poder educar i protegir els teus fills en la seva experiència digital no cal ser un expert però sí estar ben informat i saber de quines qüestions cal parlar i quins límits convé posar a cada edat.

Podem ajudar els nostres fills encara que dominin la tecnologia molt millor que nosaltres? Sí. Perquè també en aquest camp sou el pare i la mare qui teniu el criteri i l’experiència per orientar la seva conducta, també en aquest camp, potser no massa conegut.

Com en altres aspectes de la nostra tasca de pares, caldrà que ens formem. De la mateixa manera que abans de ser pare ningú no sap diferenciar si un nen plora perquè li fa mal la panxa o la oïda, caldrà que aprenguem què és una xarxa social, com les utilitzen els nostres fills, quins riscos poden comportar, etc.

I com ho podem aprendre?

1. Preguntant als nostres fills. És de gran utilitat establir un diàleg on als seus coneixements dels mitjans tecnològics sumem la nostra experiència de la vida i el nostre sentit comú.

2. Recolzant-se en l’escola. Assistint a les sessions de formació que s’hi organitzin, específicament dins del mateix projecte In_TAC. A través del preceptor o la preceptora, podem concretar la manera d’abordar-ho a casa.

3. A la mateixa xarxa. Pàgines amb informacions i consells interessants que segueixen uns bons criteris:

Generaciones Interactivas
Investigació dels usos que fan els menors sobre Internet i altres mitjans tecnològics, per poder ajudar a que aquesta utilització sigui profitosa.

Internet segura
Molts consells pràctics (com llistes d’eines per filtrar continguts), amb l’objectiu de promoure un ús segur d’Internet (conté eines per filtrar continguts, etc.).

Seguretat a Internet
Consells i informació sobre seguretat a Internet, dintre de la Web de la XTEC (Departament d’Ensenyament)

Vídeo per reflexionar i aprendre


Trobareu més informació al punt 2.


|