usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

L'objectiu és aprofundir en temes com la vida en família i l'educació dels fills"

Cursos d'Orientació Familiar
in_COF
Cursos d'Orientació Familiar

Els cursos amb els que es desenvolupa aquest programa es fonamenten en la metodologia del cas. Es tracta d’un mètode eminentment participatiu en el que els grups reduïts de matrimonis analitzen alguns casos reals.

Aquests cursos tenen com a objectiu convertir les situacions de la vida familiar en meravellosos moments d’aprenentatge és una de les finalitats de l’educació primerenca. Són molts els estudis que demostren que una estimulació adequada és l’eina més eficaç per aconseguir un íntegre desenvolupament personal, en l’àmbit de l’ intel·ligència, en el de la psicomotricitat i en el de la conducta.

Són impartits per  l'Associació Fert, entitat promotora de la Federació Internacional d'Orientació Familiar (IFFD), implantada ja a més de 60 països. 

Amb aquest programa, en un clima d'amistad, els matrimonis que participen troben un mitjà que els ajuda a reconéixer la situació actual de la seva vida conjugal i a millorar com a persones,com a esposos,  com a pares i la qualitat del seu “Amor matrimonial”. Només si el matrimoni funciona bé, s'aconsegueix que la llar familiar sigui l'entorn propici que necessiten els fills per a créixer com a persones.

Recordem que aquests cursos tan pràctics tracten de donar-nos als pares i mares de família una informació més professional, perquè siguem coherents i més eficaços a treure endavant la família. El cert és que moltes vegades tenim una formació professional de nivell superior però en el camp de l'educació dels propis fills i de la família no és així. Per això, i com és de gran rellevància l'educació familiar, aquests cursos ens animen a tots a plantejar-nos com podem ajudar la família, i la resta de la societat, des de casa nostra. Doncs aquí tenim un mitjà adequat, agradable i assequible per a tots. 

Els cursos es fonamenten en un mètode eminentment participatiu en el qual grups reduïts de matrimonis es reuneixen i analitzen alguns casos reals. Per a fixar criteris i extreure conclusions, es troben després, cada 15 dies, en unes sessions generals moderades per un expert en cada tema, que col•labora amb un equip tècnic d'investigació. 

Cada col·legi organitza aquests cursos de la manera més pràctica per a les famílies de l’escola i informa els pares d’aquests cursos.

1. El camí familiar.

2. Les primeres passes.

3. Les primeres converses.

4. Les primeres lletres.

5. Les primeres decisions.

6. Els fills pre-adolescents.

7. Els fills adolescents.

8. L'amor matrimonial.galeria de fotos
  • Cursos d'Orientació Familiar
|