usuari 
passwd 
        

MIRA·SOL

Sopa de peix
Tires de pollastre amb verdures
Mandarina

VALLDOREIX

Llenties estofades
Truita de patata amb amanida
Fruita

 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

El Poblado dóna el tret de sortida a la catequesi de Confirmació"

Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!
Alumnes
21.10.2015
Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!

Del 28 al 30 de setembre, a El Poblado, Torreciudad (Osca), els alumnes de 2n d’ESO han anat de convivències durant tres dies, com a complement a la catequesi de Confirmació.

Els alumnes de 2n d’ESO han anat de convivències durant tres dies, del 28 al 30 de setembre, a les instal·lacions de El Poblado de Torreciudad (Osca) juntament amb els seus tutors, amb Mn. José María Torres, i quatre alumnes de 1r de Batxillerat com a monitors.

Són dies molt formatius, ja que a més de les xerrades orientades a la Confirmació i les catequesis del mossèn, també es treballen aspectes de virtuts humanes com la companyonia, la sobrietat, el respecte, la generositat, etc. S’aprèn tant pel que es diu com pel que s’observa en els companys. Quan un és al menjador, pensa a omplir el vas d’aigua del company, en deixar net el lloc, en ser amable amb les senyores que serveixen a la barra... Tot és formatiu perquè cerquem una formació integral, que abasta totes les dimensions de la persona.

El segon dia d’estada a la convivència comença amb la pujada al Santuari. Una hora de camí que es fa molt agradable tot vorejant la presa d’El Grado. Alguns aprofiten per resar una part del Rosari i fer un romiatge, altres van parlant de l’últim èxit musical o de la pel·lícula que van veure la nit anterior. El bon ambient es percep en cares somrients que van a trobar-se amb la Mare de Déu. Ja al santuari, tots recorden altres moments que l’han visitat: en els campaments de Primària amb pares, en la imposició de la creu, o en la recent Jornada de les Famílies. Es fa la clàssica foto de grup a les escales i després tots cap a la cripta, on es resa el Rosari per diverses intencions, i els alumnes aprofiten per confessar-se en un dels múltiples confessionaris. A continuació, se celebra la Santa Missa i es demana per totes les famílies de l’escola.

Finalment, però no menys important, l’activitat esportiva també juga un paper fonamental a les convivències. S’organitza un torneig en el qual els grups, distribuïts en dotze equips, s’enfronten en partits de futbol 11, futbol 7, bàsquet, i el clàssic de “matar conills”. L’esport ensenya a practicar la humilitat, l’esportivitat, la competitivitat ben entesa, i reforça els llaços d’amistat.

En definitiva, han estat uns grans dies que marquen el to del curs i posen l’accent en la importància de formar-se per rebre el pròxim mes de maig el Sagrament de la Confirmació.

 


galeria de fotos
  • Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!
  • Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!
  • Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!
  • Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!
  • Els alumnes de catequesi de Confirmació a Torreciutat!!!
|