usuari 
passwd 
        

juny 2019

12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
 

SEGUEIX-NOS

|

Dos projectes de La Vall i un de La Farga Infantil aspiren a endur-se diversos premis de la VII edició dels Premis Impuls."

La Vall i La Farga Infantil, finalistes dels Premis Impuls
professorat
15.10.2015
La Vall i La Farga Infantil, finalistes dels Premis Impuls

El jurat del Premi Impuls ha seleccionat els millors projectes d'entre els 62 treballs presentats a la VII edició del Premi Impuls i que optaran a guanyar alguna de les diferents categories del premi.

La VII edició dels premis que convoca la Fundació Impuls va tancar el període de presentació de candidatures amb 62 projectes i més de 240 professors com a participants. D’aquests treballs presentats per centres de tot l’Estat, el jurat ha seleccionat 15 finalistes i entre ells trobem dos projectes de La Vall i un de La Farga Infantil.

Els projectes de La Vall i La Farga Infantil que han arribat a la final són els següents:

  1. Las bibliotecas virtuales, herramienta imprescindible en el aula (Col·legi La Vall)

Responsable: Silvia Roca

Consisteix en plantejar una pregunta perquè els alumnes, de manera grupal, puguin elaborar un mapa conceptual que sigui la guia en l’ordre i organització de tota la informació recollida, amb l’objectiu d’arribar a construir el coneixement que els hi permeti assegurar el seu aprenentatge i transmetre-ho.

Te 5 fases: presentació de la Biblioteca Virtual, plantejament de la pregunta, elaboració del mapa conceptual, construcció del coneixement per a la seva comunicació i autoavaluació, i avaluació grupal.

  1. Pedagogies del canvi: un projecte de formació pràctica per al professorat (La Farga Infantil)

Responsable: Carmen Arrufat

El projecte pretén facilitar un procés de canvi cap a metodologies d'aprenentatge més actives, cooperatives i respectuoses amb la diversitat de ritmes d’aprenentatge i d’interessos que es donen dins l' aula. Són metodologies àmpliament compartides a nivell teòric, però que costa que esdevinguin una realitat pràctica per diversos motius, especialment per l'herència d'una pedagogia centrada en el mestre i transmissora

  1. Fica-te-les a la butxaca!! Matemàtiques de 2n de Batxillerat (Col·legi La Vall)

Responsable: Mª Carmen Albás

Aquest projecte és el resultat de l’ensenyament de les matemàtiques als alumnes de Secundària utilitzant les noves tecnologies de la informació i la comunicació i, per tant, l’augment de la motivacóió a través d’auto-aprenentatge. Mètodes d’ensenyament-aprenentatge actiu augmenten les motivacions dels estudiants, i també desenvolupen la capacitat d’aprendre a aprendre, essencial per fer front al canviant món d’avui amb èxit. Al llarg d’aquest procés d’innovaci educativa, és important que els estudiants preguin paper actiu en la seva educació així com el mestre es pugui convertir en un facilitador.

Juntament amb La Vall i La Farga Infantil, els centres que han accedit a la final són els següents: El fil de les Clàssiques, un entreteixit clàssic digital de Moodle, blocs i xarxes socials (Institut Premià de Mar), 24 Hour Global Blind Date (Escola Ramon Llull), Through the Lens (Institut Ronda), Fem resums amb la Prehistòria (Escola Anselm Clavé), El meu poble: Sant Feliu de Guíxols al llarg del temps (L’Estació), El camí de tornada a casa – Stop motion (Escola Anselm Clavé), Viaje en el tiempo (CEIP A Rúa), La globalización a debate (IES Salvador Victoria), Trabajamos los Caballos (CEIP Balaídos), Callejeando (Colegio Jaime Balmes) y Aulas Cooperativas Multitarea (Centro de Formación Padre Piquer).

FUNDACIÓ IMPULS
Un dels eixos de la Fundació Impuls és la promoció social del professorat i el reconeixement a la seva tasca innovadora. És per aquest motiu que l’any 2005 es van crear els Premis TIC, oberts a tot el professorat per reconèixer les propostes innovadores del col·lectiu docent i promoure el bon ús de les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC) a l’aula.

Els objectius del projecte són:

  • Contribuir al reconeixement social del professorat premiant les bones pràctiques docents.
  • Divulgar la importància de les TIC i la competència digital.
  • Col·laborar en la millora del nostre sistema educatiu fent difusió entre els professionals de l’educació de les experiències reals i innovadores d’ensenyament i del sistema d’aprenentatge fent ús de les TIC.
  • Sensibilitzar tota la comunitat educativa respecte a l’escola inclusiva, la diversitat a l’aula i l’atenció a alumnes amb necessitats educatives especials.

Els premis de la VII edició són:

1. VII Premi a la innovació educativa, amb 3.000 euros per al guanyador i 3.000 euros en dotació econòmica per a impulsar el desenvolupament del projecte.

Accésit a la millor experiència d’aprenentatge cooperatiu a l’aula, dotat amb 600 euros i una tablet per al guanyador.

Accésit a la millor experiència d’integració de les TIC a l’aula, amb 600 euros i una tablet per als guanyadors.

Accésit a la millor experiència d’atenció a la diversitat a l’aula, que destinarà 600 euros i una tablet per al guanyador.

2. Premi al millor projecte de centre o grup educatiu, amb 1.500 euros per al guanyador i 1.500 euros en dotació econòmica per impulsar el desenvolupament del projecte.


|