usuari 
passwd 
        

INFANTIL

Sopa de peix amb pistons
Tires de pollastre amb verdures
Fruita

 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

un dels costums més característics de la diada de Tots Sants"

La castanyada
Alumnes
06.11.2018
La castanyada

L'escola i la família són un bon lloc per a transmetre el sentit profund d'aquestes tradicions i és per això que hem volgut celebrar aquesta festa.

Antigament la nit de l'1 de novembre les famílies es reunien després de sopar per menjar castanyes, panellets i "passar el rosari" oferint-lo per les ànimes dels difunts. Els nens -segons relata Joan Amades al Costumari català- havien de resar un parenostre per cada castanya que menjaven i es turnaven per covar les castanyes asseient-se a sobre. Al dia següent, com encara es fa avui en dia, es visitava els familiars difunts al cementeri, s'hi portaven flors i es pregava per les seves ànimes.

El mati del divendres les castanyeres de La Farga Infantil van repartir castanyes torrades i els nens i nenes van poder gaudir amb les cançons i amb una fantàstica representació de titelles del conte de la castanyera.A la tarda també ho vam voler celebrar amb les famílies i la pluja no ens va impedir menjar-nos els panellets dels nostres nens i cantar algunes cançons tots plegats.

Gràcies per compartir amb nosaltres aquestes petites celebracions que ens ajuden a conèixer-nos una mica millor i a conservar les nostres tradicions. 

 

galeria de fotos
  • La castanyada
|