usuari 
passwd 
        

març 2019

123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
 

SEGUEIX-NOS

|

El curs acadèmic va començar l'1 de setembre amb la trista notícia del traspàs del pedagog Pere Pujolàs."

Adéu, mestre de mestres!
23.09.2015
Adéu, mestre de mestres!

El doctor Pujolàs i la Institució Familiar d'Educació varen treballar braç amb braç els darrers anys. Gràcies a ell, el professorat de les nostres escoles, descobrirem la riquesa de l'aprenentatge cooperatiu.

L'aprenentatge cooperatiu dins de l'aula canvia la nostra manera d'impartir les classes i fa que l'alumna sigui la principal protagonista del procés i la professora la seva guia.

Passem d'una estructura individualista i, algunes vegades, competitiva, a una estructura on l'equip és important.Tot això comporta un aprenentatge en el grau de participació, què es demana a l'alumna i en la participació directa i activa de l'estudiant.

Necessitarem ensenyar una sèrie d'habilitats socials que esdevenen una sèrie de condicions indispensables per al treball en equip. Els membres de l'equip seran capaços de superar els problemes de manera creativa.

El programa de formació del professorat s'ha realizat durant tres anys. Un primer any amb l'estudi de les diferents estructures i tècniques dels tres àmbits; un segon any per generalitzar tota la informaciói la seva aplicació i un tercer per consolidar aquest tipus d'aprenentatge. Es pretén ensenyar a les alumness a treballar en equip i amb la capacitat social necessària que demana el ritme de vida actual.

L'aprenentatge cooperatiu es basa en que la suma de cada persona és molt més que la suma de les seves individualitats, i que tots podem ser mestres i alumnes alhora. Allò que “ tot el que s'aprèn a l'escola deixa empremta “ és ben cert; ell ho ha fet en cadascún de nosaltres. Gràcies !|