usuari 
passwd 
        

juliol 2019

1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
 

SEGUEIX-NOS

|

Les alumnes de 2n de Batxillerat han celebrat amb aquest acte el tancament d'aquesta etapa acadèmica a l'Arabell."

Acte d'imposició de beques
27.04.2015
Acte d'imposició de beques

El lema de la promoció d’enguany ha estat “Cogita, crede, somnia!” (coneix, creu, somia). El padrí de la promoció, l'alcalde de Lleida Àngel Ros, ha imposat juntament amb el consell de direcció les beques col·legials a les 21 alumnes de 2n de Bat.

El paer en cap, Àngel Ros, ha estat el padrí de la XXXI Promoció de 2n de Batxillerat del col·legi Arabell de Lleida. El centre educatiu ha organitzat aquest diumenge un acte acadèmic en què l’alcalde, juntament amb la directora del centre, Isabel Traver, ha imposat les beques a les 21 alumnes que culminen el seu procés d’educació i d’aprenentatge en el centre. En el discurs que ha pronunciat sobre “L’educació: garantia de valors”, l’alcalde ha deixat palès que l’escola, la família i la ciutat són la base de l’educació. Des de l’educació infantil fins a la Universitat o al FP, ha indicat, el centre educatiu contribueix a formar els alumnes com a persones i com a futurs professionals i són anys que formen part de la marca personal de cadascú. El bagatge intel·lectual i humanístic s’alimenta també de la família. I, ha afegit, que la societat i les ciutats també actuen amb coresponsabilitat educativa difonent valors cívics, de convivència i de pluralitat, entre altres. Àngel Ros ha afirmat que el futur de les persones i de les societats està lligat a l’educació i, per aquest motiu, s’ha de garantir el coneixement. Alhora, “les societats evoluciones i creixen amb les persones que el formen”, ha dit, pel que “sense els valors humans no hi ha progrés”.       

En les paraules que ha dirigit als alumnes, a les seves famílies i a la comunitat educativa, l’alcalde ha incidit en els tres conceptes que considera que són els indicadors de progrés d’una societat: la ciència, l’art i la solidaritat. Ha assegurat que “la combinació encertada d’aquets sabers és la millor recepta per al desenvolupament integral de les persones” i ha detallat que la ciència s’ha d’entendre com a creador de progrés científic, tecnològic i econòmic; l’art, com a formació de sensibilitat i de gaudi de la bellesa, així com de creador de riquesa, d’ocupació i d’indústria cultural, i la solidaritat amb l’educació en valors, la convivència, la cohesió social i l’humanisme.

A això s’han d’afegir els coneixements d’altres llengües i altres cultures, que faran que els alumnes competeixin en bones condicions. Àngel Ros ha encoratjat les joves ser valentes i fomentar el seu esperit emprenedor per buscar oportunitats i buscar la seva aportació a la societat en base a la seva educació.       

Una de les definicions que Ros ha exposat en el seu discurs, ha estat ”educar és formar per ser lliures i responsables”, fent referència a les paraules de l’exdirector general de la Unesco, Federico Mayor Zaragoza, qui fa una setmana va assenyalar en la seva visita a Lleida per donar suport a la candidatura de la Seu per esdevenir Patrimoni de la Humanitat. Ha explicat que la llibertat s’obté amb amor i que la responsabilitat s’ha de basar en el respecte i el deure cap als demés i cap a la societat.           

El lema de la promoció d’enguany ha estat “Cogita, crede, somnia!” (coneix, creu, somia). La delegada del curs, Marta Bisart, ha fet una exposició parlant de les diferents etapes educatives del grup d’alumnes que avui han rebut les beques i ha agraït l’esforç que els han dedicat les famílies i el centre, el qual també ha destacat la comunitat educativa.  

Durant l’acte, l’alcalde ha rebut la Beca d’Honor. I també s’ha reconegut amb la beca d’honor, Montse Piqué, pels 10 anys treballant al centre, amb les mencions de 25 anys a Flora Grífol i Gemma Llovera. L’acte, al qual ha assistit la tinent d’alcalde Montse Parra i que ha estat precedit per una missa al mateix centre, ha acabat amb el cant “Gaudeamus igitur”.


galeria de fotos
  • Acte d'imposició de beques
|