usuari 
passwd 
        

maig 2019

12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
 

SEGUEIX-NOS

|

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental"

Els col·legis Aura i Turó ja són escoles cardioprotegides
01.06.2018
Els col·legis Aura i Turó ja són escoles cardioprotegides

Els col·legis concertats Aura (la Canonja) i Turó (Constantí), en l’afany per la millora contínua i la seguretat per als alumnes, mestres i famílies, han incorporat a les seves instal·lacions quatre desfibril·ladors externs.

Són desfibril·ladors semiautomàtics (DESA) per assistir a qualsevol persona en els primers minuts de produir-se una parada cardiorespiratòria.

Les malalties cardiovasculars són la primera causa de mort en el món occidental. Dintre d’aquestes destaca la mort sobtada causada per un problema elèctric de la musculatura cardíaca que fa que el cor deixi de bombejar sang. Els primers minuts després d’una aturada cardíaca són clau per a la supervivència. Mentre no arriba el servei d’emergències mèdiques cal aplicar sobre el pacient la reanimació cardiopulmonar i si tenim a mà, intervenir amb un desfibril·lador extern (DESA).

Les direccions dels dos centres s'han deixat aconsellar per una empresa especialitzada, com és Saniform, que ha format en el curs de Suport Vital Bàsic amb DESA a 24 empleats de les dues escoles.

Aquests dies, tutors/res i professors/es, també comunicaran als alumnes la importància de tenir hàbits saludables per mantenir el nostre cos i prevenir les malalties cardíaques. També els informaran de què és un DESA, per a què serveix i que cal respectar-lo. I de cara el curs vinent s'han programat sessions de primers auxilis per alumnat i famílies que seran impartides per la Fundació Andrea.galeria de fotos
  • Els col·legis Aura i Turó ja són escoles cardioprotegides
  • Els col·legis Aura i Turó ja són escoles cardioprotegides
|