usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

a partir del 2013 tots hauran de fer la defensa del seu treball de recerca en anglès "

El nou projecte lingüístic de Terraferma: ONE STEP BEYOND
Innovació
01.09.2012
El nou projecte lingüístic de Terraferma: ONE STEP BEYOND

El Pla estratègic vigent de la Institució consta de sis eixos principals i un d’ells és l’anglès. A Terraferma en hem proposat refermar els fonaments existents per seguir progressant.

Avui dia hom és molt conscient de la importància que per al món actual té el fet de ser competent en l’ús de la llengua anglesa. Encara ens xoca veure certs líders mundials que necessiten traductors per a comunicar-se de manera eficient amb els seus homòlegs. I no per ser habitual ens hi hem de conformar. Tenim el repte de fer que els nostres alumnes aconsegueixin ser trilingües. Som conscients que ens queda camí per recórrer però  ens hem proposat posar els mitjans necessaris per arribar-hi.

Novetats a Primària

Ja fa anys que de Tercer a Sisè els nostres alumnes aprenen Science i que les famílies que ho desitgen poden fer que els seus fills (a 6è i ESO I) puguin estudiar un trimestre a Irlanda. Un cop consolidat aquest projecte que en el seu moment fou del tot trencador, ens plantegem nous avenços. Tenint en compte que a Cicle Inicial ja tenim quatre hores d’anglès hem previst augmentar les hores on la llengua anglesa sigui vehicular. Per això la Plàstica, assignatura on hi ha una necessitat de comprensió de les indicacions del professor, és un marc ideal per a reforçar la presència de l’anglès. Hem previst que cada any un nou cicle s’incorpori al programa. Així en tres anys tots els alumnes de primària faran la Plàstica en anglès. A més, una de les hores d’Educació Física de Cicle Inicial també serà en anglès de cara a acostumar-los a ser trilingües des de ben petits, que de fet és el millor moment per aquests aprenentatges. Per a validar aquest procés oferirem als alumnes de 2n, 4t i 6è una prova externa de Cambridge on hom podrà comprovar, a més de les avaluacions internes del centre, els progressos fets.

Novetats a Secundària

 Amb l’objectiu de seguir fent camí hem cregut adient implementar l’ús de l’anglès en l’assignatura de Tecnologia. A ningú escapa que aquesta és la llengua vehicular en aquest camp a nivell mundial i ens ajudarà a diversificar les àrees fetes en llengua anglesa. Durant tots els cursos d’ESO els alumnes faran servir l’anglès a les classes de tecnologia i, com que ja estan acostumats a fer exposicions orals en anglès,   també les hauran de fer a les classes de Tecnologia.

El curs vinent seguirem comptant amb dos professors a l’aula a les hores d’anglès però amb una organització diferent. Tots els alumnes treballaran en equips a l’aula seguint les pautes de funcionament de l’aprenentatge cooperatiu mentre un dels dos professors s’encarregarà de fer un treball específic d’expressió oral amb un grup diferent cada classe. Els exàmens de Cambridge que ja tenim implementats fan la mateixa funció certificadora que a primària, però en aquest cas els nivells aconseguits poden ser molt més rellevants per al futur de cada alumne, ja que de cara als estudis universitaris necessitaran acreditar-ho. La darrera novetat en aquesta etapa està relacionada amb el treball de recerca de Batxillerat. Ara ja inclou una petita part en anglès però a partir del 2013 tots hauran de fer la defensa del seu treball en anglès davant del tribunal.

Aquest darrer esglaó culmina el procés d’immersió dels alumnes de Terraferma al llarg de totes les etapes i pretén garantir la seva capacitació per afrontar el reptes que el futur els depari en relació a la llengua anglesa, sense oblidar en cap cas que són ells els qui han de fer l’esforç per aprendre. Una llengua s’aprèn al llarg del temps i requereix sacrifici constant però el fet d’assolir l’objectiu dóna sentit al procés realitzat i fa que tots els esforços esmerçats hagin valgut la pena.

galeria de fotos
  • El nou projecte lingüístic de Terraferma: ONE STEP BEYOND
|