usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Sara Palmés està estudiant 1r d’Infermeria a Barcelona i ja pensa en com serà la trobada amb els joves a Rio de Janeiro del 2013"

Antigues  Alumnes de Montclar a la JMJ
Alumni
07.10.2011
Antigues Alumnes de Montclar a la JMJ

  1. 1.      Com a voluntària, quina ha estat la teva labor?

No vaig anar de voluntària a Madrid, vaig anar-hi amb els joves del Bisbat de Vic. Tots nosaltres i els joves dels altres Bisbats de tota Catalunya ens vam allotjar a San Lorenzo del Escorial on vam estar molt ben acollits i vam poder participar d’un munt de la JMJ. El meu pare i el meu germà sí que van fer de voluntaris juntament amb Scouts d’Europa i les seves tasques van ser de guiar a la gent per on havia d’anar, donar informació a tothom que la necessités, també van haver de fer barreres humanes a Cuatro Vientos per tal que no hi haguessin grans masses de gent en un mateix lloc, etc. Va ser una molt bona experiència tant per ells, com a voluntaris, com per mi anant-hi de pelegrina.

  1. 2.      Un moment inoblidable...

El moment més important que m’emporto de Madrid és el del Via Crucis a la Plaça Cibeles. Vam estar molta estona esperant que arribés el Sant Pare per tal de resar el Via Crucis i l’estona d’espera la vam fer cantant, aixecant la nostra bandera, ballant, mullant-nos amb l’aigua que tiraven per unes mànegues des d’un camió per suportar millor la calor, etc. De sobte, van anunciar que el Sant Pare ja arribava i tothom va intentar trobar el millor lloc per tal de veure’l. Un cop va començar el Via Crucis, tothom que havia estat fent festa, cantant i ballant, va callar i es va concentrar en aquell acte, per viure’l i resar. Això és el que em va agradar més de Madrid, que tothom sabia l’actitud que s’havia de tenir en cada moment, de respecte i silenci. Vaig viure aquell Via Crucis com mai ho havia fet, amb tots els joves que ens havíem reunit en aquell lloc. Va ser molt emotiu.

  1. 3.      Què t'emportes dels joves que han participat amb tu en la JMJ?

M’emporto grans amistats. Els joves que van venir amb els d’Igualada a l’autobús, eren de Cardedeu, del Bisbat de Terrassa. Amb aquests joves ens vam fer molt amics i fins i tot, després de la JMJ a Madrid hem fet activitats i trobades per seguir veient-nos. I també fem trobades tots els joves del Bisbat de Vic i de Solsona.

El motiu d’això és que sabem que tots nosaltres tenim una cosa en comú: la fe. I omple molt saber que vas a un lloc on tothom pensa com tu i que té fe com tu, perquè a vegades en la nostra vida quotidiana ens pot semblar que som els únics que tenim fe, i fa que en el fons, et sentis una mica sol. Però l’experiència a Madrid fa que vegis que no estàs sol, i que hi ha molts més joves com tu que lluiten pel mateix que tu lluites cada dia, i això reconforta molt.

  1. 4.      Un motiu per participar en una JMJ...

A part que et trobes amb joves que tenen fe com tu de tot el món, les JMJ són unes jornades que et canvien, que et conviden a viure la fe, a convertir-te i a acostar-te a Jesús. Recomano a tots els joves que hi participin perquè és una gran experiència i et fa veure moltes coses que series incapaç de veure tot sol. Les JMJ et donen molta esperança per seguir el dia a dia de la teva vida i t’enforteixen en la fe.

  1. 5.      Què espera el St Pare dels joves?

El Sant Pare espera de tots nosaltres que seguim creixent en la fe que tenim i que la transmetem als altres, per tal que l’Església segueixi creixent. Hem de tenir en ment que nosaltres som els cristians que seguirem amb la labor de l’Església en un futur, i hem d’estar preparats.

  1. 6.      En síntesi, què us ha dit el St. Pare?

El Sant Pare ens va dir que hem de donar a conèixer Jesús als altres, encara que perquè això sigui possible, també és necessari que nosaltres el coneguem encara més, per això va ressaltar que és molt important que rebem els Sagraments de l’Eucaristia i la Confessió amb regularitat per tal de poder fer molt bé aquesta labor i perquè estiguem sempre a punt per tot allò que la vida ens té preparat.

 

Ens veiem a les JMJ de Rio de Janeiro del 2013!

 

 


galeria de fotos
  • Antigues  Alumnes de Montclar a la JMJ
|