usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Maria Grifé, de la promoció ITACA, ha participat com a voluntària de les JMJ a Madrid."

Antiga alumna de Montclar voluntària a la JMJ de Madrid
Alumni
08.09.2011
Antiga alumna de Montclar voluntària a la JMJ de Madrid

La Maria actualment està estudiant Enginyeria Industrial a la Tecnun de San Sebastian i aquest estiu va participar a les JMJ de Madrid com a voluntària i ha volgut compartir la seva experiència amb nosaltres.

1. Com a voluntària, quina ha estat la teva labor?

 

He col·laborat a les Jornades juntament amb altres estudiants de la meva universitat i com a voluntària tècnica. La nostra labor va ser la d’atendre pels matins les visites de tots els pelegrins que es van apropar al museu del ferrocarril de Madrid i oferir-los una breu explicació sobre els trens. Per altra banda, també havíem d’ajudar a coordinar i preparar alguns dels actes culturals que hi havia organitzats (conferències, concerts,...) perquè tot anés amb normalitat i sense aldarulls; i també vam donar suport protegint les zones durant els actes del Papa. Tot i així, el més divertit i potser la labor més gratificant va ser la d’atendre als pelegrins d’arreu del món que ens buscaven constantment per consultar els seus dubtes (on és el metro, com s’hi va a tal lloc, on son els lavabos, m’he perdut...) o simplement només venien a comentar algunes coses amb nosaltres. Al cap i a la fi, el principal objectiu fou el d’acollir amb amabilitat tots els pelegrins per aconseguir que estiguessin com a casa, per tal que poguessin gaudir al màxim de la visita del Papa i, al mateix temps, de la seva estada al nostre país.

 

2. Un moment inoblidable...

 

Al llarg de tota la setmana, a Madrid s’ha viscut un bonic espectacle ja que tots els carrers estaven inundats de centenars de milers de joves procedents de tot el món, on les diferents races, llengües, cultures i tradicions dels cinc continents s’han unit en aquesta festa per manifestar la mateixa fe. En general, l’ambient ha estat molt bo, on l’alegria i la convivència simpàtica han estat els principals protagonistes, on no han faltat italians per fer soroll o americans per cantar a qualsevol lloc i hora. Impactant també els nombrosos grups vinguts de llocs tan especials com conflictius, com ara bé Egipte, Cuba, Xina o Algèria. D’aquesta experiència, destaco que la impressió que em fa veure tanta gent reunida és que l’església catòlica, a banda de ser universal, manté la seva vitalitat i energia, ja que la participació a les cerimònies ha estat multitudinària i el testimoni que alguns han deixat de la seva fe viscuda amb alegria invita a reflexionar sobre un mateix.

                3. Què t'emportes dels joves que han participat amb tu en la JMJ?

Passats ja uns dies des de les Jornades, un moment així especial que em ve a la ment en recordar-les és la Vigília del dissabte amb el St. Pare. Tot i el mal temps que ens va atacar de repent a “cuatro vientos”, ni el Papa ni nosaltres, els joves, ens vam donar per vençuts. El silenci i el respecte que es va viure en aquell moment va contribuir a que fos realment emotiu i inoblidable.

4. Un motiu per participar en una JMJ

 

Després de participar per primera vegada a una JMJ, se m’acudeixen bastants motius que m’animarien a repetir. Crec que el mes bàsic es el d’estar present i poder escoltar, de ben a prop, les paraules que el Papa vol transmetre a tots els joves i compartir amb els altres uns dies de festa amb entusiasme, tot manifestant el compromís amb l’església. I com va dir el St. Pare a l’acte de benvinguda, aprofitar aquells dies per conèixer millor Jesús.

 

5. En síntesi, què us ha dit el St Pare?

Seguint el lema d’aquesta JMJ, “arraigados y edificados en Cristo, firmes en la fe”, el Papa ha explicat quins son els mitjans que ens ajuden a construir una vida sòlida i estable, tot tenint una relació personal amb Crist Amic i escoltant les seves paraules, de tal forma que de nosaltres mateixos broti una alegria capaç de contagiar els altres. Per això, durant la missa ens recorda que no es pot trobar a Crist sense donar-lo a conèixer als altres i que, per tant, és realment necessari el testimoni valent de la nostra fe, i com diu ell, sense que res ens espanti. El St. Pare també ens ha animat a tots a seguir Déu i a respondre’l amb generositat, ressaltant la importància dels sagraments i la participació en l’Eucaristia.

6. Què espera el St Pare dels joves?

 

El St. Pare va insistir en que els joves hem de ser els apòstols de la nova evangelització per donar a conèixer Déu a tothom, i a més a més, dins l’aspecte personal, hem de saber escoltar el què Déu ens demana a cadascú.

 


|