usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Mestral i Montclar són els primers centres de la comarca de l’Anoia que ofereixen el seu compromís als seus alumnes"

Join UP!, orientació preuniversitària pionera a l'Anoia
Innovació
05.12.2014
Join UP!, orientació preuniversitària pionera a l'Anoia

Els dos centres aplicaran a partir del gener el projecte Join Up! de l'empresa AIMSOLO que connecta als centres educatius i els seus alumnes amb la formació universitària, les empreses i el territori.

Mestral i Montclar, amb el suport de les seves respectives AMPA, s’han adherit al projecte Join UP!, que consisteix en descobrir el talent dels joves projectant-los cap a la seva formació i posterior professió, a més de connectar-los, amb el temps, a les empreses i al seu territori.

Mestral i Montclar són els primers centres de la comarca de l’Anoia que ofereixen el seu compromís als seus alumnes no només durant la seva formació al centre, sinó també un cop finalitzada la seva etapa escolar, oferint-los eines per facilitar la seva continuïtat formativa i la seva posterior incorporació al món laboral. A més, suposa una eina d’orientació preuniversitària per als alumnes, que podran conèixer amb més seguretat els seus talents, les seves capacitats i cap a on s’orienta el seu perfil universitari i laboral.

Aquesta orientació professional que realitza AIMSOLO és un procés de selecció invertit i avançat en el temps. Una vegada els joves accedeixen al mercat laboral, ja sigui a través de pràctiques o després d’obtenir la seva titulació, AIMSOLO els presenta a les empreses. El procés consisteix en el descobriment del talent de l’alumne, mitjançant la investigació de les seves intel·ligències i competències amb la realització de diverses entrevistes, l’anàlisi dels resultats i la posterior comparació amb el ventall de possibilitats d’estudi i futura incorporació professional al mercat laboral. 

PRESENTACIÓ DE JOIN UP!

La presentació del projecte Join Up! a Catalunya serà el proper 12 de desembre a les 13 hores a la cambra de comerç de la ciutat de Tàrrega amb la presència dels col·legis Mestral i Montclar. Durant la sessió, des d’AIM Solo explicaran de manera global com orientar professionalment els alumnes segons la metodologia AS Avatar. A la presentació del divendres 12 hi assistiran representants de les 10 empreses més importants del territori, un representant del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i diversos mitjans de comunicació com TV3 i TV Lleida, entre d’altres.

La presentació oficial de l’aplicació del projecte a Mestral Montclar serà el proper 22 de gener a les 19:30 al Museu de la Pell d’Igualada, on s’explicarà com es desenvoluparà el projecte amb els alumnes dels dos centres treballant la seva orientació professional en base al talent, seguint un procés de selecció avançat en el temps que buscarà, en aquest cas, potenciar el talent de l’alumne dins del territori com a pla estratègic de creixement econòmic.

Els directors dels centres han destacat el compromís amb les famílies i l'acompanyament que es farà als alumnes amb aquest projecte. Segons el Jordi Viladrosa, director del Mestral, "el nostre compromís amb les famílies sempre ha anat més enllà de la formació al centre. En aquest cas volem oferir-los eines per facilitar la seva continuïtat formativa, universitària i professional”. Estíbaliz García, directora del Montclar, considera que "l’acompanyament a les alumnes a secundària és especialment important; per això al Montclar hem volgut endegar aquest projecte i d’altres com el Lidera+, que reforcen el nostra pla de tutoria personal”.

|