usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

El col•legi Les Alzines és pioner a Catalunya i a l’Estat Espanyol en l’aplicació dels “Sis barrets per pensar” en l’àmbit educatiu"

Com desenvolupem la creativitat i l’emprenedoria a l’aula?
projectes
08.04.2014
Com desenvolupem la creativitat i l’emprenedoria a l’aula?

Donna Pace, directora de DP & ASSOCIATES i Master Trainer d’Edward de Bono, assistirà a la presentació del projecte “Educar per Innovar”, que vol proporcionar habilitats i eines als alumnes per optimitzar el pensament d'una forma completament nova.

Dijous 10 d’abril es presenta el projecte “Educar per Innovar”, que Les Alzines ha començat a aplicar aquest curs i que té per objectiu involucrar en una mateixa activitat les intel·ligències múltiples, les competències bàsiques, l’aprenentatge cooperatiu i les diferents habilitats de pensament.  La presentació del projecte  comptarà amb la presència de Donna Pace, directora de DP & ASSOCIATES i Master Trainer d’Edward de Bono, que en acabar oferirà una conferència sobre com posar en pràctica la tècnica dels “Sis barrets per pensar”.

Al llarg de l’acte, que començarà a les 12 del matí, coneixerem el projecte “Educar per Innovar”, que Les Alzines com a col·legi pioner a Catalunya i a la resta de l’Estat Espanyol està implementant aquest curs. Aquest projecte té l’objectiu de desenvolupar, en les seves alumnes, el pensament, la creativitat i la iniciativa emprenedora amb la finalitat d’oferir a les alumnes eines i recursos per ser innovadores. El programa s’està posant en pràctica mitjançant diversos projectes d’emprenedoria i innovació pensats per promoure l’esperit emprenedor i el pensament creatiu, i el llibre “Receptes d’aula” que el mateix dia a la tarda presentarà la professora de Les Alzines, Cecília Gafarot.

Tant als projectes com a les receptes d’aula que integren el llibre de Cecília Gafarot, s’acompanya el procés aplicant la tècnica del “Sis barrets per pensar”, dissenyada per Edward de Bono, i que a Les Alzines han estat les primeres del país a aplicar en matèria educativa. Aquesta tècnica proporciona habilitats i eines als alumnes per optimitzar el pensament amb una forma completament nova i diferent. Sis barrets de sis colors diferents que simbolitzen els sis tipus de pensament, per tant posant i canviant barrets es pot orientar i dirigir el pensament propi o el d’un grup.

Per explicar aquesta tècnica assistirà a la presentació del projecte la Donna Pace, CIO  (Chief Ideas Officer) i CEO (Chief Executive Officer) de DP & ASSOCIATES, que és la directora de l’equip formatiu amb l’exclusiva per formar en els materials d’Edward de Bono a Espanya i Portugal, entre d’altres països. A la conferència explicarà la tècnica de Bono que té com a objectiu principal que els alumnes del segle XXI puguin aprofitar la seva intel·ligència i saviesa mitjançant 4 pilars fonamentals: La creACTivitat, els valors, el lideratge i la presa de decisions.

RECEPTES D’AULA

La recepta d’aula és una estratègia metodològica amb l’objectiu d’involucrar en una mateixa activitat les intel·ligències múltiples, les competències bàsiques, l’aprenentatge cooperatiu i les diferents habilitats de pensament i, a través dels “Sis barrets per pensar”, ofereix una guia en el procés de realització de la recepta amb la finalitat de conscienciar els alumnes sobre els processos mentals que s’hi generen


CONSULTA AQUÍ EL DOSSIER DEL PROJECTE


VULL ASSISTIR A LA PRESENTACIÓ DEL PROJECTE