usuari 
passwd 
        

MIRA·SOL

Arròs a la cassola amb sofregit de tomàquet i ceba
Cuixetes de pollastre al forn amb amanida
Iogurt natural

VALLDOREIX

Arròs a la cassola amb sofregit de tomàquet i ceba amb costella de por
Cuixetes de pollastre al forn amb amanida
Fruita

 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

També ens apassiona la ciència!"

Final de curs dels futurs científics.
Alumnes
15.06.2017
Final de curs dels futurs científics.

El departament de Ciències naturals s’acomiada dels alumnes de Biologia de 2n de batxillerat amb l’última pràctica de laboratori.

Amb aquesta engrescadora pràctica de laboratori, utilitzant un kit de la casa BIO-Rad, realitzem una transformació bacteriana amb un plasmidi que porta informació per a una proteïna verda fosforescent (GPF) i la resistència a l’ampicil·lina, característica, aquesta última, que ens permet seleccionar les colònies de bacteris (Escherichia coli) que han estat transformades amb èxit.

La GFP, és una proteïna que procedeix d’una medusa (Aequoreavictoria) i que, per mitjà de tècniques d’enginyeria genètica, s’ha introduït en un petit fragment d’ADN (pasmidi). Més tard, en la pràctica realitzada amb els alumnes, hem aconseguit introduir-lo en bacteris de caràcter intestinal que, ara, llueixen un magnífic color verd fosforescent en ésser il·luminades amb llum ultraviolada.

Aquestes tècniques permeten que els nostres alumnes entenguin els nous processos industrials d’obtenció de diverses proteïnes, com és el cas de la insulina, per mitjà de la biotecnologia.


galeria de fotos
  • Final de curs dels futurs científics.
  • Final de curs dels futurs científics.
  • Final de curs dels futurs científics.
|