usuari 
passwd 
        

tallarines amb carn picada i formatge
Nuggets amb enciam, tomàquet i tonyina
Fruita

 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

L’estudi presentat per EASSE demostren que l’educació diferenciada pot ajudar a combatre el fracàs e"

Una nova visió de l'educació diferenciada
Innovació
21.02.2011
Una nova visió de l'educació diferenciada

David Chadwell, delegat del Departament d’Educació dels EUA (South Carolina)  va participar a l'esmorzar informatiu Com assolir l'èxit escolar? compartint taula amb destacades figures de l’àmbit educatiu i polític. 

Durant el debat s’han tractat diversos temes com el fracàs escolar, la cultura de l’esforç, la implicació dels pares, el nivell formatiu dels mestres i educadors o les TIC, entre d’altres.

L’esmorzar, moderat pel periodista Eduard Berraondo, ha comptat amb la presència de Lluís Font, Secretari General de Polítiques Educatives del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya; David Chadwell, responsable de la implantació classes “Single-Sex” als centres públics de South Carolina (EUA); Albert Sangrà, Director acadèmic de l’Elearn Center de  la Universitat Oberta de Catalunya (UOC); Antoni Arasanz, assessor del Departament d’Ensenyament i ex-president de FAPEL; Gregorio Luri, escriptor i Doctor en Filosofia per la Universitat de Barcelona; Francesc Portalés, Secretari General de la Federació d'Ensenyament de la USOC; Joan Gallostra, president d’Institució Familiar d’Educació; Enric Vidal, expert en “educació i gènere” i professor de la Universitat Internacional de Catalunya (UIC) i l’Anna Pagès i en Jordi Longás, professors i investigadors de la facultat de Psicologia i Ciències de l’Educació de la URL.

Educación diferenciada: oportunidades e indicadores

L’estudi ens ofereix un extens anàlisi de l’educació diferenciada des de diferents perspectives de coneixement,  a més de  la comparativa de resultats amb indicadors de referència a Catalunya, Espanya i el context Internacional.

A l’estudi s’observa com la variable sexe és un factor determinant al procés educatiu. Les diferències de resultats i habilitats en el període escolar condicionen les opcions acadèmiques i professionals que trien nois i nois en el futur. Per a la realització de l’estudi s’han comparat els resultats dels 17 centres associats a EASSE Catalunya amb diversos indicadors com la Prova d’Avaluació d’Educació Primària a Catalunya, l’evolució des alumnes de quart d’ESO, l’informe PISA 2009 de l’OCDE, els resultats de les PAU i Batxillerat i les matriculacions per via d’examen a Batxillerat – atenent a la categoria sexe dels alumnes -  entre d’altres.

David Chadwellés el principal responsable de desenvolupar el projecte educatiu estatal per a la implantació de programes "Single-Sex" (Educació Diferenciada) en totes les escoles públiques de l'Estat de Carolina del Sud. Entre les seves funcions destaquen la preparació del professorat, formació de pares i altres membres de la comunitat educativa i sessions informatives per a tots aquells que puguin estar interessats en aquest model educatiu. Anteriorment va desenvolupar programes similars a altres Estats com Washington DC, Nevada, North Carolina, Tennessee, Texas, Virginia, West Virginia i Wisconsin. Autor de diverses publicacions, la més recent: “A Gendered Choice:  Designing and Implementing Single-Sex Programs and Schools", Corwin Press (November 17, 2009) on exposa els programes i tècniques utilitzades per a la correcta introducció de classes diferenciades per sexe a escoles mixtes.

European Association single-sex Educationés una organització sense ànim de lucre amb seu a Ginebra (Suïssa) que representa a prop de mig milió d’alumnes escolaritzats als seus centres associats d’arreu d’Europa i es va crear a finals del anys noranta amb l’objectiu de promoure i recolzar els centres educatius que desenvolupen programes d’educació diferenciada i les famílies que han triat aquest model pedagògic. EASSE Catalunyaés una associació amb seu a Barcelona que té entre els seus objectius l’estudi i la investigació científica de l’educació diferenciada, així com la creació de xarxes i trobades per a l’intercanvi d’experiències educatives en aquest àmbit. 

Si vols consultar l'estudi descarrega el document adjunt


  • Una nova visió de l'educació diferenciada
  • versio per a imprimir de Una nova visió de l'educació diferenciada
galeria de fotos
  • Una nova visió de l'educació diferenciada
|