usuari 
passwd 
        

tallarines amb carn picada i formatge
Nuggets amb enciam, tomàquet i tonyina
Fruita

 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Un projecte molt engrescador per aquestes joves científiques"

Les alumnes de 1r d'ESO apliquen el mètode científic
Alumnes
03.06.2014
Les alumnes de 1r d'ESO apliquen el mètode científic

Han après ,mitjançant la comprovació, com la variació de les hores de llum diàries -fotoperíode- afecta a l'aparició dels seus òrgans vegetals.

Ha estat un projecte de recerca a través de treball cooperatiu durant tot l'any ,on les dades matemàtiques han estat complementades amb la observació botànica.

En aquest projecte hem utilitzat les dades de l'Observatori Astronòmic Nacional (OAN) . S'ha investigat com canvia la durada del dia , coneixent la sortida i la posta del sol en format sexagesimal de la ciutat de Tarragona. Les alumnes han anotat setmanalment els resultats matemàtics en una taula.

Paral·lelament, en sortides de camp al pati d'Aura, s'ha fet el check-list de les espècies presents.
Han visualitzat l'evolució soferta en el seu creixement : la sortida de les fulles , les flors..... en pomera, taronger, til·ler, pi, cedre, om, paulònia, arç , hibiscus, roser ,pyracanta i un llarg etc. prenent nota en unes graelles d’observació.


La llum proporciona l'energia necessària per al funcionament dels ecosistemes. En aquesta aportació d'energia cal considerar dos factors d'especial importància: la intensitat lluminosa i el  fotoperíode.


-La intensitat lluminosa: Els vegetals absorbeixen les radiacions lluminoses mitjançant la clorofil·la.

Hi ha espècies que tenen el seu màxim rendiment fotosintètic amb una determinada intensitat de llum: es diuen, segons la seva adaptació a una o una altra circumstància,
espècies de sol o d'ombra.


-El fotoperíode és el nom d'hores de llum que tenen els dies i vària depenent de les estacions i de la latitud, i aquests canvis originin respostes en els organismes com ara la sortida de fulles, la floració i la fructificació.

Teniu la resta de les fotografies a la pàgina de Facebook de Col·legi Aura. Per accedir-hi només cal que feu click a la icona de Facebook que hi ha a l'esquerra de la nostra web, sota la paraula SEGUEIX-NOS. Podeu accedir a la pàgina encara que no tingueu Facebook personal.


|