usuari 
passwd 
        
 

SEGUEIX-NOS

|

INSTITUCIÓ

Volem col·laborar en la tasca educativa de la família"

Infantil: El nostre projecte educatiu
educació infantil
18.03.2014
Infantil: El nostre projecte educatiu

Basem el nostre projecte en l'educació personalitzada: creiem en les capacitats de cada infant i treballem per al seu màxim desenvolupament.El projecte d'Arabell en la etapa de Llar i educació infantil es basa en una educació global: els sentits són eines per aprendre i totes les àrees cerquen afavorir les potencialitats de cada infant. Aquestes àrees les dividim en els següents aspectes:

anglès

its is regarded as one more language, children can learn through fun and play in a sti,ulating environment

armari matemàtic

un primer contacte amb el món d ela lògica, els nombres, les formes, els conceptes, el raonament ...

psicomotricitat

ena eina per al desenvolupament motriu i coneixement del propi cos

trilingüisme

treball diari en català, castellà i anglès, relacionant cada idioma amb un context i una mestra

música

per afavorir l'estimulació de les diferents capacitats de l'aprenentatge en edats primirenques

atrium

és la transmissió de la fe, valors humans i cristians d'una manera entenedora i senzilla

taller de creativitat

experimentar per aprendre, crear per crèixer, imaginar per gaudir

Al Col·legi Arabell oferim un model de formació que pretén fer complementaris l’escola i la família, treballant conjuntament per desenvolupar de forma integrada les actituds, valors i normes per tal d’ensenyar als infants a saber, a fer, i a ser.

Tenim en compte que el nen és el principal investigador. El nen com a ésser social innat necessita un entorn afectuós, segur, que el protegeixi i que respongui a les seves necessitats bàsiques. En aquesta etapa és quan utilitza els seus sentits, veure, sentir i escoltar per poder reconèixer tota la informació que l'envolta, relacionar-la, emmagatzemar-la, recuperar-la i elaborar respostes motores cada dia més complexes. Dels 0 als 6 anys és el període en el qual els nens i nenes identifiquen el seu esquema corporal. Quan més gran sigui el nombre d’estímuls -oportunitats, és a dir, d’esquemes adquirits, més nombroses i més riques seran les estructures mentals.

La nostra proposta educativa parteix dels següents paràmetres:

SENSORIAL  Els sentits externs són els primers receptors o vehicles ineludibles de tota la informació que rebem. La diversitat i la qualitat d’aquesta informació faran que el nen maduri de forma adequada.

NEUROLÒGIC  El sistema nerviós madura segons unes etapes organitzades i jerarquitzades. Les hem de conèixer, respectar  i afavorir, bo i graduant els continguts de l’aprenentatge.

PSICOLÒGIC  El nen aprèn millor amb un recolzament positiu, és a dir, fomentant la seva autoestima.

MOTRIU  Li hem d’oferir l’oportunitat necessària perquè pugui expressar-se a través dels llenguatges, de la manualitat i del moviment.


El nostre objectiu al llarg del treball diari a l'aula serà convertir l'entorn en una nova oportunitat per refermar bé cadascuna d'aquestes etapes. Alhora, dur a terme cadascuna de les activitats diàries que es proposa a l’infant suposa activar i desenvolupar el seu propi potencial. Convertir una capacitat en habilitat requereix d'un model adequat a imitar i l'oportunitat de reproduir-lo a través d'activitats diverses de forma reiterada. La imitació i la repetició són les dues accions d'aprenentatge pròpies de l'etapa en què es troba el nen; arribar a una habilitat requereix d'un entorn capaç de reconèixer el seu esforç i els seus petits èxits diaris.

L'aprenentatge no és fruit de l'atzar, és fruit de la motivació, que oferim al nen a través de l'entorn. En aquests primers anys podem despertar una gran infinitat de possibilitats.

Diàriament, treballem les cinc habilitats sensorials (tàctil, auditiva, lingüística, visual i manual) mitjançant múltiples activitats que ofereixen als nens i nenes l’oportunitat d’experimentar amb els sentits.|