usuari 
passwd 
        

febrer 2018

1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728
 

SEGUEIX-NOS

|

Rutines de pensament, treball per ambients i emprenedoria van ser els tres eixos sobre els quals va girar la Jornada d'innovació a Airina."

Més de 140 assistents a la II Jornada d’Innovació Pedagògica
26.04.2017
Més de 140 assistents a la II Jornada d’Innovació Pedagògica

La Segona Jornada d'Innovació Educativa organitzada per Airina, va aplegar més de 140 professionals de l’educació provinents de 16 centres de Catalunya.

La Jornada va servir per aprofundir en noves eines metodològiques per treballar a les aules com per exemple les rutines de pensament, el treball per ambients i l’emprenedoria.

La directora del col·legi Airina, Marta Alarcón, va obrir l’acte donant la benvinguda als assistents i destacant “la implementació de noves metodologies docents” com a part essencial “del canvi de paradigma educatiu en el qual la societat està immersa. Els nostres alumnes necessiten noves formes d'aprenentatge per ser capaços d'afrontar amb èxit els reptes que trobaran a la societat del futur".

Al llarg d’aquesta primera part de la Jornada, la Tinent d'Alcalde i Regidora d'Educació a Terrassa, Rosa Mª Ribera va ressaltar el fet "que en un matí de dissabte un grup tan nombrós de mestres s'hagin trobat per compartir i aprofundir en la seva pràctica docent. Això demostra que la innovació educativa és necessària per afrontar les incògnites del futur".

Tot seguit, la professora Neus Sanmartí, doctora en ciències químiques per la Universitat de Barcelona, va oferir una conferència als assistents per parlar sobre l’avaluació com a eix central de la innovació educativa. Sanmartí assegurà sobre aquest punt, que “si no canviem l'avaluació, no canviarem res”.  Un altre dels temes de la seva ponència va ser “diferenciar entre informació, coneixement i saviesa” tancant la presentació amb un consell per als professors assistents: “educar és saber donar coneixements significatius als nostres alumnes”.

Durant la segona part de la Jornada, el professorat de les diferents etapes educatives participà en els simultanis workshops relacionats amb els tres temes principals: rutines de pensament, el treball per ambients i l’emprenedoria.

Podeu trobar tota la informació relacionada amb la Jornada (presentacions, workshops...) accedint a terrassa.jornadainnovacioeducativa.org|